De Regionale Scouting Westrijden (RSW)

Ook dit jaar worden er in de Regio Westelijke Mijnstreek weer scouting wedstrijden gehouden voor de Scouts.
 
Regio overzicht
 
Dit jaar ook weer op de mooie lokatie te Stein op 13, 14 en 15 april.
Momenteel hebben zich __ wedstrijdploegen ingeschreven. De ploegen worden gejureerd op een aantal Scouting technieken maar ook op bv. de samenwerking binnen de eigen ploeg of de samenwerking met andere ploegen komen aan bod (zie Juryonderdelen).
De winnaar van de RSW mag de Regio Westelijke Mijnstreek vertegenwoordigen tijdens de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW) te Baarn tijdens het Pinksterweekend (18, 19, 20 en 21 mei).

Kampterrein

Elke RSW ploeg heeft zijn eigen ruimtebasis (het kampterrein). Deze ruimtebasis kan volledig in thema worden aangekleed. Denk aan de vlag van het land dat ze representeren, lichtjes, zilverfolie, raketten, astronauten, sterrenstelsels enz. Laat duidelijk zien welk land je toegewezen hebt gekregen.

Logboek

Denk ook aan het logboek. Daar kunnen de RSW ploegen tijdens de voorbereidingen al mee beginnen. Laat ook in/rondom het logboek het thema en het toegewezen land zien.

Themakleding

Naast het kampterrein, de thuisopdrachten en het logboek kun je het thema het hele weekend laten zien door met je team themakleding te dragen. Denk hierbij ook weer aan het land dat je toegewezen gekregen hebt.

Themamaaltijd

Als laatste de themamaaltijd. Het thema van je themamaaltijd moet je koppelen aan het land dat je toegewezen hebt gekregen. Het leukste is natuurlijk als je dit een beetje combineert met ruimtevaart. De themamaaltijd bestaat uit een voor-, hoofd- en een nagerecht. Zoek op internet naar recepten dat in je toegewezen land worden gegeten.

                                             
 

Voorwaarden deelname RSW

Deelnemende ploegen aan de RSW moeten voldoen aan de volgende eisen (deze zijn gelijk aan de eisen voor de LSW):
• Deelnemers mogen op de eerste dag van de LSW niet ouder zijn dan 15, en niet jonger dan 11.
• Voor een evenwichtige verdeling binnen de ploegen mag maximaal de helft van een ploeg 15 jaar zijn. In een ploeg van vijf personen mogen maximaal twee leden 15 zijn, voor ploegen van zes of zeven personen geldt dat hooguit drie leden 15 jaar mogen zijn.
• Een ploeg moet uit minimaal 5 en maximaal 7 personen bestaan.
• Ploegen die een of meer leden hebben die te oud zijn of een onevenwichtige leeftijdsverdeling kennen, worden van deelname uitgesloten.